Cementmolen draait op volle toeren

Het rammelende geluid van de cementmolen komt je tegemoet als je het sportpark oploopt. Het is 09.00 uur, maar er vindt al volop bedrijvigheid plaats op sportpark ’t Klaverblad. Onze vrijwillige bouwlieden zijn vanochtend begonnen met de fundering voor het terras dat aan het nieuwe clubgebouw moet komen.

Een van de aanwezig bouwvakkers is Aalt de Weerd: “Gisteren (donderdag 31 januari) is het gat voor de fundering uitgegraven en daar wordt nu aan gewerkt.” Een blik op de tekening leert ons dat er inderdaad een riant terras moet komen dat een uitstekend uitzicht geeft op het hoofdveld.

Weer of geen weer

Ondanks de regen wordt er gewoon doorgewerkt. Toch maakt de regen het werk er niet makkelijker op. De afgegraven geul waar de werkzaamheden in plaats vinden is ook een ideaal reservoir voor het regenwater. De bouwers moeten naast bouwen ook als volleerd schipper zo af en toe een emmertje hozen.

“De bedoeling is dat er over een paar weken gestart kan worden met het straatwerk voor het terras” geeft Aalt aan. Toch is dit nog geen vanzelfsprekendheid. Aalt: “Op 3 januari wouden we ook al met de werkzaamheden voor het terras beginnen. Toen stonden we met 20 tot 25 mensen klaar, maar het was één natte bende. Daarop hebben we besloten allemaal binnen aan het werk te gaan.”

Van buiten naar binnen

Ondanks dat er binnen nog genoeg moet gebeuren, wordt er vooralsnog dus voornamelijk buiten gewerkt. “We hebben tot nu toe zacht weer gehad, daarom maken we nu de werkzaamheden buiten zo veel mogelijk af. Als de winter toch nog zijn intrede doet, kunnen we altijd nog binnen verder.” aldus Aalt.