Bert de Roo veiling brengt € 10.000,– op.

De Bert de Roo heeft het mooie bedrag van € 10,000,– opgebracht. Dit geld wordt besteed aan de verbetering van de akoustiek in het nieuwe clubhuis.
In maart 2017 is Bert de Roo overleden, iemand de niet alleen als sponsor maar zeker ook als voorzitter veel voor S.V. Nieuwleusen heeft betekend. Veel initiatieven kwamen uit de koker van Bert. Voor zijn overlijden heeft Bert nog een plan voor een veiling uitgewerkt. Dit als één van de acties voor de financiering van de bouw van het clubhuis. Na zijn overlijden is in overleg met de familie De Roo besloten om de veiling in 2019 te organiseren.
Er is er een werkgroep samengesteld om de veiling te organiseren. De werkgroep bestaat uit Johan de Weerd, Hendrik Jan Huzen, Klaas Kreule en Herman van den Berg. Bert had Cees Lubbers van BVA Auctions al gevraagd om S.V. Nieuwleusen te ondersteunen.
Na een paar vergaderingen en overleg met Cees Lubbers werd al snel duidelijk dat het een on-line veiling zou worden met hulp van BVA Auctions. Leden en sponsoren zijn vanaf maart 2019 benaderd voor het beschikbaar stellen van een product of dienst(kavels). De werkgroep kreeg hierbij ook hulp van de sponsorcommissie.
Er kwam heel wat binnen, we moesten die spullen wel ergens laten. De gebroeders Bouwmeester van PVC vloeren, één van onze trouwe sponsoren boden ruimte aan op het industrieterrein. Fantastisch dat we daar ruim een half jaar gebruik van konden maken, zonder kosten.
In totaal hadden we 257 kavels voor de verkoop. Barkrukken, Pirelli kalender, etentje bij een S.V. Nieuwleusen lid thuis. Kilometers stroomdraad, friteuse, BBQ-pakketten, waardebonnen, stoelen, Heineken borden, schoenen, gereedschap, tuinbanken, kilo’s bevestigingsmateriaal, schilderijen, opbergstellingen, fitness apparatuur, vakanties, dagjes uit, overnachtingen, huurauto’s enz. enz.
Op de website van S.V. Nieuwleusen waren de kavels te bekijken en natuurlijk ook op de veilingwebsite van BVA Auctions. Op 23 oktober gingen we on-line, de kijkdag was zaterdag 2 november en er kon geboden worden t/m dinsdag 5 november.
Mede dankzij het grote klantenbestand van BVA Auctions, kregen maar liefst 1,8 miljoen klanten een mailing van de veiling. Met name de laatste uren van de veiling is er nog flink geboden. Zo leverden het bureau van Bert de Roo en directietafel van Nijwa meer op dan op voorhand werd verwacht.
Zaterdag 9 november konden de spullen opgehaald worden en toen zagen we waar alles naar toe ging. Zo ging de friteuse uit de oude kantine naar een strandtent in Hoek van Holland, de oude tapinstallatie naar een manege in Amsterdam. Het oude bureau van Bert de Roo ging naar Lisse. De afzuiginstallatie uit de oude keuken naar Maastricht. De model vrachtwagen ging naar een verzamelaar in Arnhem. Het was een mooie, gezellige en drukke dag en werden voorzien van een natje en droogje door Maria de Roo. Zij was ook erg geïnteresseerd in het succes van de veiling.
Een succes is het. Maar we zijn nog niet klaar want er zijn nog kavels over. Een aantal kavels worden verkocht via Marktplaats. Daarnaast organiseren we een grote Pubquiz voor teams van 2 tot 5 personen op vrijdagavond 7 februari 2020. Opgave kan via pubquiz@svnieuwleusen.nl. Tijdens deze quiz houden we een grote verloting met de overgebleven kavels als prijs.
Wij bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de veiling. De sponsoren en de leden die een kavel beschikbaar hebben gesteld, de leden die een bijdrage hebben