Afscheid van Wiebren de Jong, trainer van JO15-1.

Op de foto:
Van links naar rechts: Jim Marsman, Sam de Bruin, Joris Kreule, Jip Braakman, Yesper Makkinga, Huub Beverwijk, Stefanie van Kesteren, Jeroen Schouten, assistent trainer Robin Hoogenkamp, Sophie Vasse, Wiebren de Jong, Lars Herssevoort, leider Jarno de Bruin, Rafaël Hetharia, Mart Leegsma, Nico Zenderink, Chris Bollemaat, Jorn Hoeve, Rinse Visscher en Mille Hekkert.

Stabiele vereniging, prima organisatie, betrokken bestuurders en vrijwilligers, warme dorpsclub, goed geoutilleerd. Dat is voor mij in een aantal kernachtige bewoordingen S.V. Nieuwleusen. Een club waarvan ik na twee seizoenen afscheid neem.

Ik had voor een derde seizoen kunnen bijtekenen, maar ik koos voor de mogelijkheid om bij het Zwolse S.V.I. aan de slag te gaan. De keuze viel op deze club doordat S.V.I. gehuisvest is in de wijk waarin ik woon. Actief zijn binnen deze club vergroot voor mij de kans om mijn sociale contacten in mijn woonplaats Zwolle uit te breiden. Dat is voor mij de belangrijkste motivatie voor mijn overstap. Nadat ik deze keuze had gemaakt, kwam hier nog bij dat ik daarnaast het volgend seizoen assistent-trainer van PEC Zwolle Jong Vrouwen wordt. Twee mooie nieuwe uitdagingen!

Ik heb bij S.V. Nieuwleusen een prima tijd gehad met de selecties van JO 15-1 en fijn samengewerkt met de leiders Hans Brinksma, Frits Jan Westerman en (het tweede seizoen) Jarno de Bruin en vaste vlaggenist Arjan Visscher. Alle vier betrokken mensen die veel vrije tijd in de club steken. Op hen deed ik nooit tevergeefs een beroep. Hartelijk dank voor jullie support!

Daarnaast heb ik een coördinerende rol vervuld bij de Voetbalschool Nieuwleusen en ook daar weer trof ik het met de mensen waarmee ik nauw heb samengewerkt: Hanneke de Weerd en Wiebe Bonsink. Met veel passie doen zij hun best voor de pupillen van S.V. Nieuwleusen. Ook jullie bedankt voor de prettige samenwerking.

De samenwerking met leden van de Technische Commissie heb ik als plezierig en ondersteunend ervaren. Bij de verenigingen waarin ik als trainer actief ben geweest heb nooit zo’n grote betrokkenheid vanuit de TC gevoeld als bij S.V. Nieuwleusen. Jan Pasman en met name Herman Vrieling woonden dikwijls een training bij. Ook de thuiswedstrijden werden, wanneer het maar even kon, door hen bijgewoond. Daardoor konden ze de ontwikkeling van alle spelers goed volgen en konden we goed klankborden over speelwijze en de voortgang van de teamontwikkeling. Hartelijk dank!

Helaas kon ik de laatste twee maanden weinig meer voor S.V. Nieuwleusen betekenen doordat ik met Corona – klachten te maken kreeg. Juist in die periode kwam de warmte van de club in mijn huiskamer. Veel bestuurs- en commissieleden namen bijna wekelijks de tijd om telefonisch of via WhatsApp te informeren hoe het mij verging. Van anderen kreeg ik een bemoedigende kaart. Echt, voor mij hartverwarmend. Ik heb dit erg op prijs gesteld!

Ik heb een band gekregen met deze vereniging en zal daarom de club én de spelers wie ik getraind heb, blijven volgen. Wie weet, als het aan mij ligt, keer ik ooit nog eens terug bij deze fijne vereniging…….

Wiebren de Jong