A-selectie in voorbereiding op (alternatieve) competitie, complete staf blijft.

Al sinds een aantal weken heeft de voorselectie van ons 1e elftal de trainingen weer hervat. Plezier maken en ‘lekker voetballen’ staat daarbij voorop. Maar met een schuin oog kijken we ook vast naar de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, en mogelijk op een alternatieve competitie in de komende maanden. Dat doen we inclusief de overkomende jeugd, en op een aangepaste manier voor de handvol spelers van 27 jaar en ouder.

Voorselectie seizoen 2021/2022

Voor het nieuwe seizoen zal er een strijd losbarsten voor de positie onder de lat. Tim krijgt daar concurrentie van Roy van Leussen, die heeft aangegeven zich weer volledig beschikbaar te stellen voor de A-selectie. Roy traint inmiddels alweer bijna twee jaar mee en was vaak al beschikbaar als reserve doelman op de zaterdagen.

Vanuit het 2e elftal sluit Tim Harink aan bij de voorselectie. De 21 jarige behendige buitenspeler trainde het afgelopen seizoen al vaker mee, en zal de komende periode proberen een plek in de selectie te bemachtigen.

Daarnaast komen er een aantal spelers over vanuit JO19; Stijn Hoekstra (18) is er daar een van, en dat is geen onbekende. Stijn kwam vorig seizoen al vervroegd over en ook het jaar daarvoor pikte hij al wat wedstrijden mee in de hoofdmacht. Verder sluiten ook Randy Vink, Kris Tinholt, Roy in’t Veld, Niek Bollemaat en Niels Koets (allen 18) aan om de strijd aan te gaan voor een plek bij de definitieve selectie. Zij komen over vanuit de JO19-1 dat het laatste seizoen uitkwam in de 4e divisie.

Zie onderaan bij dit bericht een overzicht van de ‘voorlopige’ voorselectie. De komende weken worden er nog met een aantal spelers gesprekken gevoerd over hun beschikbaarheid.

De voorbereiding – mogelijk alternatieve competitie

Sinds er voor de ‘jongvolwassenen’ tot 27 jaar geen beperkende maatregelen meer zijn omtrent de groepsgrootte en onderlinge afstand, wordt er op de dinsdag en donderdagavonden weer ‘gewoon’ getraind door hen. Voor de spelers van 27 jaar en ouder geldt dat helaas nog niet. Zij werken in aangepaste vorm aan hun conditie, en balvaardigheid.
Op de zaterdagen wordt er in gemengde teams van spelers van het 1e, 2e en JO19-1 een 7×7 toernooi afgewerkt. Met wisselende team samenstellingen worden er steeds drie partijen van 20 minuten gespeeld, waar uiteindelijk een individuele winnaar uit zal komen. De komende weken wordt dit concept gehanteerd, en zo rond de meimaand zal de focus meer en meer op het nieuwe seizoen komen te liggen.

Het belangrijkste voor nu is weer gewoon het plezier maken met de bal en elkaar, na een lange tijd waarin ook dat niet mogelijk was. Maar tegelijkertijd werken we ook al geleidelijk aan toe naar de échte voorbereiding op het nieuwe seizoen, en mogelijk nog een alternatieve competitie in de komende maanden.
In navolging van veel omliggende verenigingen, heeft ook S.V. Nieuwleusen namelijk zelf een alternatieve competitie opgezet, voor het geval de KNVB competitie niet meer zou worden hervat. Samen met FC Dedemsvaart (fusieclub SCD’83 en vv. Dedemsvaart), ZZVV, vv Avereest, Hardenberg ’85 en OZC liggen er plannen om, zodra dat is toegestaan, een eigen toernooi af te werken.
Om die reden zien we af van deelname aan de (later) door de KNVB zelf geïnitieerde Regio Cup.

Staf blijft bijeen
Vooruitblikkend op het nieuwe seizoen is de Technische Commissie (TC) verheugd om mede te delen dat de staf van het vlaggenschip in zijn geheel bijeen blijft. Hoofdtrainer Jeroen Elzinga tekende in het najaar van 2019 al een nieuw contract voor nog eens twee seizoenen, dus lag al vast tot de zomer van 2022.
De afgelopen weken kwam de TC ook met Erwin Goutbeek (assistent trainer), Alexander Oldeman (keeperstrainer), Timo Muller (teammanager), Gerrit Krul (verzorger) en Ronny Klosse (assistent scheidsrechters) overeen dat zij nog minimaal een voetbalseizoen hun rol in de staf blijven vervullen.

Complete voorselectie S.V. Nieuwleusen 1

Keepers