1e bekerwedstrijd: OZC VR 1- S.V. Nieuwleusen VR 1

Zaterdag 29 augustus  voor het eerst weer voor het echie: de 1e bekerwedstrijd wordt gespeeld tegen het 1e van de vrouwen van OZC.
Nadat we de zomer hebben doorgetraind en bovendien al 3 oefenwedstrijden hebben gespeeld zijn we er klaar voor!
We beginnen fanatiek en spelen lekker aanvallend.
In de 11e minuut opent S.V. Nieuwleusen de score, een mooie strakke voorzet van Manon wordt door Daphne in de goal geschoten.
Even later wordt bij een tegenaanval een mooie voorzet van OZC weggekopt door Anneke. In de 37e minuut onderschept Larissa de bal op het middenveld en speelt de bal naar Manon. Manon geeft een crossbal op Daphne en die schiet de bal keurig in de rechterhoek.
De 1e helft heeft S.V. Nieuwleusen duidelijk de overhand.

OZC begint de 2e helft beduidend feller en Nieuwleusen heeft moeite met deze weerstand.
Na 5 minuten spelen in de tweede helft komt Keanny in het veld voor Manon.
In de 56e minuut scoort OZC uit een corner. En 5 minuten later valt ook de 2-2 uit een corner. Phyllis komt in het veld voor Larissa. In het laatste kwartier heeft Nieuwleusen weer de touwtjes in handen en wordt er veel gespeeld op de helft van de tegenstander. Een aantal schoten op de keeper en één op de lat, maar de dames krijgen de bal niet in de goal.
Dan volgt het eindsignaal. Moe gestreden stappen de dames van het veld af, trainer is tevreden over het spel. Maar na de 2-0 voorsprong voelt het toch als of hier meer te halen was.

Zaterdag 5 september spelen de dames thuis om 14:15 tegen HHC dames 1.

Groet Elsbeth Lenderink