F-League – JO7

Seizoen 2016-2017

De F-League (Jeugd Onder 7 – JO7) is de volgende stap nadat je als jonge voetballer bij Jong Oranje de eerste vrij-blijvende voetbalervaringen hebt opgedaan. Bij de F-League wordt je dan ook volwaardig lid van S.V. Nieuwleusen.

De F-League speelt al echte wedstrijden in een 4 tegen 4 formatie op een kwart voetbalveld en met behulp van kleine 3 meter doelen. De teams bestaan uit ongeveer 10 spelers en worden op de wedstrijddag verdeeld over 2 mini-teams van 5 spelers, 4 veldspelers en 1 wisselspeler.

Voor het seizoen 2016 – 2017 heeft S.V. Nieuwleusen twee teams geformeerd JO9-7 en JO9-8.

De F-League speelt in een eigen onderlinge competitie. Deze competitie is een samenwerking van de omliggende clubs zoals USV, ASC’62, SV Dalfsen, OZC, OVC’21, SC Balkbrug en SC Lemele. De ene week speel je thuis en de andere uit.

Om het allemaal nog wat echter te laten lijken vertegenwoordigd iedere club een land.  S.V. Nieuwleusen vertegenwoordigt Spanje.
Er wordt gespeeld onder de volgende teamnamen: Barcelona, Real Madrid, Valencia, Sevilla en Espanyol.

De F-League speelt in shirts met opdruk van onze sponsors Autobedrijf Zieleman en PLUS Bakker.

Op een wedstrijddag worden er 2 tot 3 wedstrijdjes van 15 tot 20 minuten gespeeld.

Gedurende de winter (december tot half februari) zal er in diverse zalen in de omtrek worden gespeeld voor de wintercompetitie.

Klik hier voor het F-League wedstrijdschema

(klik op de stippellijn naast de laatste datum om meer datums te zien)