JO7 – (F-League – 4×4)

Seizoen 2019 – 2020

De F-League (Jeugd Onder 7 – JO7) is de volgende stap nadat je als jonge voetballer bij Jong Oranje de eerste vrijblijvende voetbalervaringen hebt opgedaan. Bij de F-League wordt je dan ook volwaardig lid van S.V. Nieuwleusen. Ook als je niet bij Jong Oranje hebt gespeeld maar bent wel al 6 jaar, dan kun je in de 4×4 competitie gaan uitkomen.

Halverwege het seizoen, december, zullen we kijken of er spelers kunnen doorstromen naar de JO8 veldcompetitie. Op die manier kunnen spelers die al een seizoen 4×4 hebben gespeeld en de leeftijd hebben bereikt kunnen gaan doorgroeien naar 6×6, als voorbereiding op het volgende seizoen.

De F-League speelt al echte wedstrijden in een 4 tegen 4 formatie op een kwart voetbalveld en met behulp van kleine 3 meter doelen.
Voor het seizoen 2019  – 2020 heeft S.V. Nieuwleusen 3 teams geformeerd JO7-1, JO7-2 en JO7-3.

Alle spelers van de JO7 (4×4) spelers doen mee met de trainingen van Voetbalschool Nieuwleusen, die iedere vrijdagmiddag (16:30 – 17:30) wordt gegeven. Dit is een gezamenlijke circuit/techniek training met onze JO8 en JO9 teams.

De F-League speelt in een eigen onderlinge competitie. Deze competitie is een samenwerking van de omliggende clubs zoals USV, ASC’62, SV Dalfsen, JCO Ommen, SC Balkbrug en SC Lemele. De ene week speel je thuis en de andere uit.

Om het allemaal nog wat echter te laten lijken vertegenwoordigd iedere club een land.  S.V. Nieuwleusen vertegenwoordigt Spanje.
Er wordt gespeeld onder de volgende teamnamen: Barcelona, Real Madrid, Valencia, Sevilla en Espanyol, afhankelijk van hoeveel teams we kunnen maken.

De F-League speelt in shirts met opdruk van onze sponsoren: Autobedrijf Zieleman en PLUS Luuk Tijs.

Op een wedstrijddag worden er 2 tot 3 wedstrijdjes van 15 tot 20 minuten gespeeld.

Gedurende de winter (half december tot half februari) zal er in diverse zalen in de omtrek worden gespeeld in een winterzaalcompetitie.